Ascend G6 4G

Met de Ascend G6 richt Huawei zich op de onderkant van de markt, maar het toestel is wel voorzien van 4G en het is de smartphone voor een selfie.

In 2013 presenteerde het Chinese bedrijf voor het eerst een premium mobiele telefoon, waarmee ze de markt opgestormd zijn, we hebben het natuurlijk over de ultra dunne Ascend P6. Dit jaar werd op het Mobile World Congress 2014 (MWC) een nieuw gamma aan de Huawei familie toegevoegd, de Huawei Ascend G6.

huawei ascend g6 4g2De nieuwe telg in de Huawei familie is geen opvolger van de Ascend P6, het is een betaalbare optie die hetzelfde design kent alleen dan een stukje kleiner in formaat is. De belangrijkste pijlers bij de Ascend G6 zijn de prijs en de connectiviteit. De prijs van het toestel ligt onder de 250 euro en dan krijg je heel veel smartphone.

Design

De Huawei Ascend G6 is verkrijgbaar in twee kleuropties, wit en zwart. Het toestel is de goedkopere variant van de Ascend P6. Het scherm meet 4,5 inch en heeft een resolutie van 960 bij 540 pixels en het toestel heeft als kloppend hart een 1,2GHz quad-core processor, waardoor alle applicaties enorm snel werken. Het design is prachtig en ondanks dat het 1,5 millimeter dikker is dan de Ascend P6 blijft het een slank toestel.

Camera

De cameraprestaties van de Ascend G6 zijn overgenomen van de Ascend P6. Het toestel heeft namelijk aan de achterzijde een 8 megapixel camera met een LED flitser en aan de voorzijde vind je een 5 megapixel camera, waarmee de mooiste selfies geschoten kunnen worden. De cameraprestatie zijn uitmuntend te noemen, omdat gelijkwaardige smartphones blijven steken tussen de 0,3 en 2 megapixels. Als je een foto geschoten hebt kun je deze eenvoudig delen door gebruik te maken van Bluetooth.

4G netwerk

Het toestel kan gebruik maken van het razendsnelle mobiele internet dankzij de 4G connectiviteit. Naast een 4G connectiviteit heeft het toestel ook een Wifi antenne waarmee je jezelf kunt aansluiten op een beschikbaar draadloos netwerk. Met 4G kun je supersnel mobiel internetten waar je ook bent . Het nieuwe netwerk is velen malen betrouwbaarder en stabieler waardoor je overal en altijd gebruik kunt maken van mobiel internet. Als je een abonnement afsluit bij KPN of T-Mobile maak je zelfs gebruik van het 4G netwerk dat door Huawei zelf is opgezet in Nederland.

huawei ascend g6 4gConclusie

De Huawei Ascend G6 4G biedt een meer dan fatsoenlijk pakket aan features en specificaties, maar de concurrentie ligt op de loer en of de Ascend G6 met 4G het gaat redden om de concurrentiestrijd te winnen zal de toekomst moeten uitwijzen. Voor iedere consument die niet te diep in de buidel wil tasten voor de aanschaf van een smartphone, is de Ascend G6 met 4G het perfecte toestel.