Huawei Ascend P6

Huawei gaat de concurrentie te lijf met hun sterkste smartphone tot dusver, de Ascend P6!

Met de Ascend P6 laat Huawei blijken dat het echt indruk kan maken op de Android markt. Het is een verbluffend slank toestel met een prachtig design en eigenzinnige kenmerken. Met dit toestel probeert het Chinese bedrijf de concurrentie aan te gaan en toe te treden tot de Android elite. Het heeft een scala aan innovatieve functies die waardig zijn aan Samsung, HTC, LG en Sony.

Ondanks dat de Ascend P6 een scala aan innovatieve functies heeft valt het toestel niet helemaal in de categorie van hihg-end smartphones, zoals HTC Sony, LG en Samsung wel doen. In feite is het toestel met zijn 4,7 inch 720p scherm en 8 megapixel camera een concurrent van de Google Nexus 4 en de Samsung Galaxy S3.

huawei ascend p6Design

Als we naar het design kijken van de Ascen P6 heeft het toestel enorm veel weg van een iPhone. Het strakke design is misschien wel afgekeken van Apple’s succesnummer, maar Huawei’s toestel is de dunste smartphone die er te verkrijgen is. De afmetingen van het toestel meten: 133 bij 66 bij 6 millimeter en het gewicht is beperkt gebleven tot 120 gram. De strak vormgegeven Ascend P6 heeft drie kleuropties, wit, zwart en roze. Het 4,7 inch beeldscherm is voorzien van Gorilla Glass 3, waardoor het scherm krasbestendig is.

Camera

De Huawei Ascend P6 heeft een uitmuntende 8 megapixel hoofdcamera en een 5 megapixel front camera. Met de Ascend P6 kun je dus naast goede foto’s maken ook beeldbellen in uitstekende kwaliteit. De camera is vandaag de dag een belangrijke functie op smartphones en daar speelt Huawei enorm goed op in want een 5 megapixel camera aan de voorkant is een ware ‘selfie’ camera. De cameraprestaties zijn uitmuntend te noemen, helemaal omdat de Ascend P6 niet tot de absolute top behoort als we het hebben over smartphones.

huawei ascend p6 2Batterij

De 2000mAh batterij is precies voldoende voor de moderne quad-core processor en het heldere 720p HD scherm. Met de capaciteit van de batterij plaatst de Ascend P6 zich tussen de HTC One x en de Samsung Galaxy S3. Met een vergelijkbare batterij is het haast onmogelijk om de Ascend P6 tot het dunste toestel te krijgen, maar Huawei is er in geslaagd om het toestel maar 6,18 millimeter dik te maken.

Met de capaciteit van 2000mAh ben je instaat om de smartphone de hele dag te gebruiken, onder normale omstandigheden, zonder dat de batterij van de Ascend P6 er de brui aangeeft. Er zijn zelfs een paar energiebesparende functies geïmplementeerd waarmee je de levensduur van de batterij kunt verhogen.

Conclusie

Het aanbod aan smartphones is enorm groot en de vraag neemt alsmaar toe, voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare smartphone zit goed met de Huawei Ascend P6. Het Chinese bedrijf maakt kwalitatieve goede smartphones, maar het is nog relatief onbekend. De Ascend P6 is goed ontvangen door de consumenten, want het heeft een tijd lang in de top tien gestaan van best verkochte smartphones. De Huawei Ascend P6 heeft de EISA Award ontvangen voor Europese consumenten smartphone van 2013. Dit zegt genoeg over het kunnen van de Ascend P6.