huawei ascend p7Levensduur van de batterij

De Huawei Ascend P7 wordt geleverd met een 2500mAh batterij. Dit is niet een hele grote batterij, de meeste smartphones hebben vandaag de dag een grotere capaciteit. De batterij van het toestel behoort tot de middenklasse.

De pret mag niet gedrukt worden als het gaat om de levensduur van de batterij. De levensduur is aanzienlijk verbetert bij de P7 ten opzicht bij het vorige premium model van Huawei. Moest de Ascend P6 vaker op één dag aan de lader, de Ascend P7 kan één volle dag mee bij normaal gebruik. Dit heeft misschien te maken met het feit dat Huawei’s software heel enthousiast apps afsluit om zo energie te besparen. Het is voor velen misschien een beetje vreemd dat Huawei deze techniek toepast om energie te besparen. Het besturingssysteem van de Ascend P7 waarschuwt gebruikers welke apps te veel energie verbruiken en het besturingssysteem vraagt je dan deze applicaties af te sluiten. Aan de andere kant op deze manier kun je er wel voor zorgen dat de Huawei Ascend P7 een volle dag mee kan, ondanks de meldingen die je krijgt dat verscheidende toepassingen te veel energie gebruiken.

Gebruik Phone Management

Bij de Ascend P7 kun je ontzettend veel zelf onder controle houden. Met Phone Management kun je zien welke applicaties veel energie gebruiken en hier kun je ook naar de Power Saving heen gaan waar de levensduur van de batterij word weergegeven. Je kunt bij Power Saving kiezen voor drie opties Normaal, Smart of Ultra Power Saving. In de laatste modus kun je alleen gebruik blijven maken van de basis functies van de Ascend P7. Deze laatste modus wordt alleen aangeraden wanneer de levensduur van de batterij laag is.