Besturingssysteem

De toestellen van Huawei worden aangestuurd door het besturingssysteem van Google, Android. Met Android als besturingssysteem heb je toegang tot de Google Play Store waar je de nieuwste applicaties en spelletjes kunt downloaden. Veel consumenten zijn enorm te spreken over het mobiele besturingssysteem van Google, en deze consumenten zweren er bij nooit meer te wisselen van besturingssysteem.

De officiële Android versie werd in september 2008 uitgebracht. De jaren hierna volgende de verschillende versies elkaar in rap tempo op. De verschillende versies van Android worden altijd vernoemd met ‘zoete’ namen. De huidige versie die het mobiele besturingssysteem heeft is Android 4.4 KitKat. Iedere versie van Android is een belangrijke update van het besturingssysteem. Er worden bij iedere update visuele veranderingen aangebracht, maar de meeste aanpassingen zijn niet direct zichtbaar. Deze aanpassingen verhogen de beveiliging en gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem.

huawei ascend p7 abonnementAndroid 4.4 KitKat voor de Ascend P7

Op de Huawei Ascend P7 zit het laatste Android 4.4 KitKat besturingssysteem, in combinatie met een door Huawei geoptimaliseerde User Interface. De combinatie tussen Android 4.4 en Huawei’s eigen User Interface, maakt het nog simpeler en leuker om met het toestel te gebruiken.

In Android 4.4 KitKat heeft het home screen transparante buttons onderaan het scherm en zijn de statusiconen wit gemaakt. Verder hebben heel veel pictogrammen van apps een nieuw uiterlijk gekregen.

Wat betreft design kent Android 4.4 op het homescreen transparante knoppen onderaan het scherm, zijn statusiconen wit in plaats van blauw en hebben veel pictogrammen een nieuw uiterlijk gekregen. Android 4.4 is uitgerust met de zogenoemde ‘immersive’ modus, met deze modus zullen alle afleidende zaken verbergt worden, zodat jij alleen datgene ziet waarmee je bezig bent. De Hangout app heeft een integratie van sms en mms, waardoor er geen aparte berichten app meer nodig is. De telefoon app heeft ook een nieuwe uitstraling gekregen.