Design

Het premium toestel van Huawei heeft geen uniek design en het toont veel gelijkenissen met een bekend toestel van een bekende fabrikant. Veel consumenten vragen zich namelijk af bij het zien van het design: Is het een iPhone? Nee, het is geen iPhone, het is de Ascend P7. Het is natuurlijk geen ramp dat het toestel aangezien wordt voor een dergelijk toestel, maar onderscheidend is het absoluut niet. Het design kan juist wel heel doorslaggevend zijn, om juist wel de Ascend P7 te kopen.

huawei ascend p7 7Wat direct opvalt aan het toestel is dat het een ultra dun toestel is, het meet slecht 6,5 millimeter in de dikte. Dit is wel dikker dan het vorige premium model van Huawei, maar het verschil is nihil. Wat tevens ook direct opvalt is dat de onderste hoeken van de Ascend P7 rond aflopen, de inspiratie om dit te doen komt van een druppel water. Door het strakke design zal het toestel samensmelten in je hand, waardoor een optimale gebruikerservaring geëvenaard zal worden.

Opgebouwd uit 7 lagen

De achterzijde van de Huawei Ascend P7 is opgebouwd uit maar liefst 7 lagen. Deze speciale behandeling is nog nooit vertoond bij een smartphone. De 7 lagen zorgen ervoor dat de transparantie vergroot wordt en dat het een verbluffend mooi uiterlijk krijgt. De laatste laag is gemaakt van Gorilla Glass 3 waardoor het toestel krasbestendig is. De voorkant heeft ook een laag van Gorilla Glass 3, hiermee is de hele mobiele telefoon krasbestendig.