Huawei ziet verkopen van smartphone met 30 procent stijgen

0

Het nog steeds relatief onbekende Huawei krijgt steeds meer aanzien in de smartphone branche. Voor een aantal jaren geleden wist bijna niemand dat het bedrijf bestond, ondanks dat het al een gerenommeerd bedrijf was die zich volledig richte op de zakelijke markt. Anno 2014 is het totaal anders gesteld met Huawei. Het bedrijf heeft sinds 2012 2 pracht smartphones op de markt gebracht en sindsdien ziet Huawei de toekomst rooskleurig in.

In het eerste half jaar van 2014 heeft de smartphone divisie van Huawei goede zaken gedaan. Volgens The Wall Street Journal gingen de verkopen van de Huawei smartphones met maar liefst 30 procent omhoog. The Wall Street Journal baseert de groei op basis van een verschenen intern document. In het document verteld Richard Yu, hoofd consumentenafdeling, aan zijn medewerkers dat de winstdoelstellingen voor 2014 in 6 maanden tijd al ruim voor de helft zijn behaald.

Huawei richt zich met de smartphone divisie alleen op het segment van de middenklasse en het segment high-end smartphones en dit is volgens het bedrijf het succes. Daarbij komt kijken dat het bedrijf kwalitatief goede smartphones produceert en deze verkoopt tegen een betaalbare prijs.

Van het huidige vlaggenschip, de Huawei Ascend P7 werd onlangs bekend gemaakt dat er al meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht waren. Dit is voor Huawei begrippen enorm veel. In vergelijking met Apple en Samsung smartphones valt de 1 miljoen exemplaren in het niets. Huawei is positief gestemd over de toekomst en wij mede omdat wij veel verwachten van deze nieuwe speler in de telecom branche.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Ik ben Carlijn de Witte. Ik zorg ervoor dat verschillende websites dagelijks voorzien worden van het laatste nieuws en de beste telecom aanbiedingen. Voor huaweiascendp7.com heb ik meerdere bronnen waar ik het laatste nieuws en geruchten weghaal. Tevens zorg ik ervoor dat alle aanbiedingen op deze site up-to-date blijven, hierdoor vind jij altijd de beste telefoon deal!

Reageren op het bericht