huawei ajax sponsorHet Merk

Huawei Technologies Co. Ltd. is een Chinees bedrijf dat informatie en communicatietechnologie oplossingen en diensten aanbiedt voor telecom netwerken, bedrijven en consumenten. Het bedrijf is in principe actief in drie segmenten: telecom bedrijven, bedrijfsondernemingen en consumentenmarkt. Het segment telecom bedrijven ontwikkelt en produceert een assortiment van draadloze netwerken, vaste netwerken, telecom software, alsmede diensten en oplossingen voor telecommunicatie exploitanten. Het bedrijfsondernemingen segment ontwikkelt integreerbare ICT-producten en oplossingen, waaronder bedrijfsnetwerkinfrastructuren, clouds en veel meer.

Het opkomende segment bij Huawei is de consumentenmarkt. Dit segment ontwikkelt en produceert mobiele apparaten, huishoudelijke apparaten, smartphones, en aanverwante toepassingen voor consumenten. Het bedrijf werd opgericht in 1987 en is gevestigd in Shenzhen, China. De naam Huawei kan op verscheidene manieren worden uitgesproken. In Nederland geldt de volgende uitspraak: ‘hoe-aa-wei’.

Huawei in Nederland

Huawei is vooralsnog geen gevestigde naam in ons land, ondanks dat het bedrijf een groot aandeel heeft in het aanleggen van de mobiele netwerken in Nederland. Huawei levert onder andere het 2G, 3G en 4G netwerk aan KPN en T-Mobile. Sinds een paar jaar is Huawei ook actief op de consumentenmarkt en het assortiment wordt steeds uitgebreider. Het bedrijf ontwikkelt nu tablets, smartphones en mobiel internet producten. Pas sinds 2012 is het bedrijf actief in Europa en ze zijn vooral bekent om hun relatief goedkope premium smartphones welke draaien op het Google’s besturingssysteem Android.

Huawei wil de naamsbekendheid in Europa vergroten en hierdoor heeft het bedrijf verschillende sponsorcontracten afgesloten met voetbalclubs. In Duitsland sponsort Huawei Borussia Dortmund en vanaf het seizoen 2014/2015 zal Huawei ook in Nederland een partnerovereenkomst aangaan met Ajax Amsterdam en de Amsterdam Arena. Met deze partnerovereenkomst wil het Chinese bedrijf meer naamsbekendheid genereren in Nederland. Voor bezoekers van de Amsterdam Arena geldt tevens dat ze vanaf begin 2015 gratis gebruik gemaakt kan worden van het Wifi netwerk dat Huawei gaat aanleggen in de Amsterdam Arena.

huawei smartphonesSmartphones die vandaag de dag verkrijgbaar zijn

Het bedrijf is de laatste jaren enorm actief op de consumentenmarkt en vooral de relatief goedkopere Android smartphones worden enorm goed ontvangen. In 2013 kwam Huawei met de dunste smartphone ter wereld, namelijk de Ascend P6. Dit toestel heeft de EISA Award ontvangen voor Europese consumenten smartphone van 2013. Dit jaar is de opvolger gelanceerd de Ascend P7. Het toestel is aanzienlijk verbetert en zal ongetwijfeld nog meer naamsbekendheid geven aan het opkomende bedrijf, althans op de consumentenmarkt.