Review

0

De review van de Huawei Ascend P7

Op 7 mei 2014 was het dan eindelijk zo ver de Huawei Ascend P7 werd gepresenteerd in Parijs. Deze smartphone is het nieuwe vlaggenschip van Huawei en heeft een 5 inch display, een processor uit de eigen fabriek en ondanks de uitmuntende specificaties is Huawei er in geslaagd om wederom een dun toestel op de markt te brengen. De Ascend P7 is namelijk maar 6,4 mm dik.

Huawei Ascend P7

ascendp7Het toestel is voorzien van een 5 inch display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Er is gebruikgemaakt van de incell technologie, deze technologie maakt het mogelijk dat de touchsensoren in het display verwerkt zijn. De Huawei Ascend P7 heeft een werkgeheugen van 2GB en de interne opslagcapaciteit bedraagt 16GB. Dit is uit te breiden middels een Micro SD-kaart. Het kloppend hart van de Ascend P7 is een Hisilicon Kirin 910T processor, die Huawei zelf geproduceerd heeft. De kloksnelheid van deze processor is 1,8 Ghz. Verder heeft het toestel nog een Mali 450 videochip.

De Huawei Ascend P7 heeft zowel aan de voor als de achterkant een glazen paneel. De glazen panelen zijn voorzien van een laagje Gorilla Glass 3, wat het toestel bestendig maakt tegen krassen. Huawei zal de Ascend P7 op de markt brengen in drie verschillende kleuren, namelijk in het wit, roze en zwart.

Huawei Ascend P7 Camera

huawei ascend p7 cameraAan de achterkant van het toestel treffen wij een 13 megapixel camera die geproduceerd is door Sony. De camera aan de voorkant heeft een unieke hoge resolutie van 8 megapixels. De camera aan de voorkant kan zelfs video’s opnemen in een resolutie van 1080p. Voor beide camera’s geldt dat er foto’s genomen kunnen worden in panorama beeld.

Er is ook een nieuwe functie toegevoegd aan de camera en dat is het maken van voice foto’s. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om een foto te maken en hierbij een bericht in te spreken alvorens je deze verstuurd naar al je vrienden. Er is ook een Image Signal Processor aanwezig in het toestel. Met deze functie kun je de autofocus, witbalans en de ruis verminderen.

Levensduur van de batterij

De Huawei Ascend P7 is uitgerust met een 2500mAh batterij. Het is mogelijk om de levensduur van de batterij te verhogen door applicaties uit te schakelen. Er is ook een Super Power Saving Modus aanwezig op het toestel. Als deze modus ingeschakeld word moet het toestel nog 24 uur stand-by mee kunnen gaan, als de batterij bijna leeg is. Met het inschakelen van deze functie zal de helderheid van het scherm aangepast worden en alleen de basisfuncties van het toestel zullen nog werken.

Afmeting van het toestel

Een 5 inch display, uitmuntende specificaties en alsnog een ultra dunne smartphone presenteren. De Huawei Ascend P7 heeft de volgende afmetingen 139,8mm bij 68,8mm bij 6,5mm en het gewicht is maar 124 gram. Het toestel draait op Android 4.4.2 KitKat met daaroverheen Huawei’s eigen Emotion 2.3.

Huawei Ascend P7 beschikbaarheid

De verkoop adviesprijs van de Huawei Ascend P7 is 449 euro en het zal beschikbaar zijn in Nederland eind mei 2014. De Huawei Ascend P7 zal verkrijgbaar worden in de kleuren zwart, wit en roze. Bij meerdere retailers is het toestel nu al te bestellen middels een pre-order. Bestel vandaag al de Huawei Ascend P7.

Conclusie

8.4 Goed

De Huawei Ascend P7 is een goed toestel

  • Camera 8
  • Batterijduur 9
  • Design 10
  • Afmetingen 8
  • Prijs 7
Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Ik ben Carlijn de Witte. Ik zorg ervoor dat verschillende websites dagelijks voorzien worden van het laatste nieuws en de beste telecom aanbiedingen. Voor huaweiascendp7.com heb ik meerdere bronnen waar ik het laatste nieuws en geruchten weghaal. Tevens zorg ik ervoor dat alle aanbiedingen op deze site up-to-date blijven, hierdoor vind jij altijd de beste telefoon deal!

Reageren op het bericht