Smartphone beschermen om kapot scherm te voorkomen

0

SmartphoneEén van de meest kwetsbare delen van de smartphone is het glazen beeldscherm. Volgens een onderzoek uit 2015 met ruim 1.000 deelnemers is het scherm het vaakst kapot (39%), gevolgd door een opgebruikte batterij (28%) en knoppen (8%). Krassen van sleutels, barsten of totale gruzelementen door een val op een stoeprand zijn allemaal vormen van schermschade. Opvallend is dat smartphones vaak nog werken ondanks een kapot display. De barsten kunnen bij het gebruik echter wel zeer doen aan je vingers én het ziet er natuurlijk niet zo mooi uit.

Doordat het toestel nog bruikbaar is, laat vier uit tien Nederlanders het apparaat niet repareren. Een kwart koopt zelfs een vervangende smartphone. Waarom laten ze het huidige apparaat niet repareren, vraag je je misschien af? De kosten van een reparatie aan het beeldscherm lopen flink op, waardoor het soms gunstiger is om (tweedehands) een vervangend toestel aan te schaffen. Het repareren van de nieuwste iPhones kan zelfs oplopen tot 600 euro bij een officiële Apple Store!

Kwaliteit en prijs van reparatie verschilt sterk
Gebruikers die het beeldscherm wel laten repareren, hebben keuze uit honderden telefoonwinkels die staan te springen om het beeldscherm te vervangen. Uit onderzoek van Radar blijkt echter dat de kwaliteit van de reparatie en de prijs zeer uiteenloopt. Niet elke telefoonzaak gebruikt originele schermen, waardoor de prijs lager kan liggen, maar je een mindere beeldkwaliteit ervaart of minder lang profijt hebt van je reparatie. Controleer dus zeker even of en hoe lang je garantie hebt op de reparatie van je beeldscherm en wat voor schermen ze gebruiken.

Overigens hoeft een officiële reseller zoals een Apple Store of een Huawei Service Center niet per se duurder te zijn dan een lokale telefoonwinkel. Zij hebben soms de mogelijkheid om onderdelen rechtstreeks in te kopen bij de fabrikant, waardoor de kosten lager kunnen uitvallen.

Voorkom dure reparaties met screenprotectors en hoesjes
Schade aan het beeldscherm voorkomen is beter dan genezen met een dure reparatie. Waar een reparatie al snel enkele honderden euro’s kost, heb je voor iets meer dan een tientje al een degelijke screenprotector of een hoesje. Zo kosten de glazen screenprotectors bij Screenprotectorstore.nl slechts 12,95 voor een 2-pack. Doordat het glasplaatje over het display wordt geplaatst, bescherm je het beeldscherm tegen krassen, vuil en stoot- en valschade.

Daarnaast zijn er voor de nieuwe toestellen zoals een iPhone X screenprotectors voor de achterzijde. Voor andere toestellen kan een hoesje volstaan. Zo is niet alleen de voorzijde, maar zijn ook de achterzijde en de zijkanten met knoppen beschermd tegen krassen. Hierdoor geniet je langer van je smartphone en ben je op de lange termijn goedkoper uit.

Delen

Over de schrijver

Carlijn de Witte

Ik ben Carlijn de Witte. Ik zorg ervoor dat verschillende websites dagelijks voorzien worden van het laatste nieuws en de beste telecom aanbiedingen. Voor huaweiascendp7.com heb ik meerdere bronnen waar ik het laatste nieuws en geruchten weghaal. Tevens zorg ik ervoor dat alle aanbiedingen op deze site up-to-date blijven, hierdoor vind jij altijd de beste telefoon deal!

Reageren op het bericht