Tips & Tricks

huawei ascend g6 4g2Huawei is niet zo’n bekende smartphone fabrikant. Maar het produceert relatief goedkope smartphones met relatief hoge specificaties, dit geldt ook voor de Huawei Ascend P7. Het premium toestel van Huawei draait op Android 4.4 KitKat, en net als bijna alle high-end smartphone fabrikanten, maakt Huawei ook gebruik van een eigen laag, genaamd Emotion UI. Je zal direct merken dat alle applicatie symbolen een ander uiterlijk hebben ten opzicht van het standaard Android besturingssysteem.

Het ontwerp is gebruikersvriendelijk en ziet er netjes uit, het zal bij de eerste keer een goede indruk maken. Wat nog veel belangrijker is, Emotion UI voegt een scala aan functies toe aan het besturingssysteem. Lees hieronder enkele tips & tricks die je kunt toepassen bij het gebruik van de Huawei Ascend P7.

Tip 1. Apps organiseren

Een belangrijk kenmerk van Emotion UI is dat er geen speciale app lade is. Applicaties worden vertoont op één of meerdere home screens. Het heeft veel weg van hoe Apple bij iOS omgaat met de apps. Ben je gewent aan iOS dan zal je verheugt zijn dat Huawei’s Emotion UI vrijwel hetzelfde te werk gaat. Als Android gebruiker zal het wennen zijn, want dit is niet de normale gang van zaken bij Android toestellen.

Om je apps te organiseren kun je verschillende mappen aanmaken. Sleep applicaties over elkaar heen en organiseer de apps die je bij elkaar wil hebben staan heel eenvoudig. Maak bijvoorbeeld een map aan voor Social Media waarin je de apps als Facebook, Twitter, Instagram en vele anderen in terug kunt vinden.

Tip 2. Verander je thema

Bij Emotion UI is een app voor geïnstalleerd genaamd Thema’s. Hier kun je uit duizenden thema’s kiezen, die je wilt gebruiken als persoonlijke touch aan de Huawei Ascend P7. Als je graag van veranderingen houdt, dan is dit de app die in één klap het hele design een ander beeld geeft.

Tip 3. Maak een foto in een handomdraai

Hoe vaak ben je al in een situatie geweest dat je een foto wilde nemen en het bewuste moment hebt gemiste? Huawei heeft geprobeerd om dat probleem te verhelpen: Een dubbele klik op de volume knop, en je kan binnen enkele seconden de 13 megapixel camera gebruiken voor het schieten van een geweldige foto. Deze functie werkt ook wanneer het toestel in de stand-by modus staat. Door dubbel te klikken op de volume knop kan je al binnen 1,3 seconden een moment vastleggen op beeld.

Tip 4. Snelkoppelingen openen terwijl je scherm vergrendeld is

Als je scherm vergrendeld is kun je met één vinger veeg vanaf de onderkant van het scherm toch ten alle tijden bij 4 app snelkoppelingen komen. De 4 snelkoppelingen die je nu kunt openen zijn de agenda, rekenmachine, zaklamp en een spiegel. De ‘spiegel’ maakt gebruik van de 8 megapixel front camera.

Veeg je met één vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden, dan wordt het berichtencentrum geopend, hier vind je alle inkomende berichten en zie je twee klokken, zo kun je altijd zien welke tijd een andere zone in de wereld heeft.

huawei ascend p6 2Tip 5. Phone Manager App

Het kan zijn dat je de hele dag door bezig bent met je Huawei Ascend P7 en dat je hierdoor merkt dat het toestel ontzettend traag wordt. Dit kan betekenen dat je enorm veel applicaties hebt openstaan, welke allemaal draaiende blijven, weliswaar op de achtergrond, maar toch zal de krachtig van het toestel afnemen. Als je gebruik maakt van de Phone Manager App kun je met één tik een snelle diagnose laten uitvoeren, waarna je direct kunt zien welke apps enorm veeleisend zijn qua verbruik van mb’s, energie en kracht van de processor. De Ascend P7 geeft je vervolgens diverse opties zodat je mobiele telefoon weer de gewenste snelheid behaalt.

Heb jij nog tip & tricks voor het gebruik van de Huawei Ascend P7? Neem contact met ons op en wij zullen jouw tip toevoegen aan de bovenstaande tips & tricks!