Toestel informatie

ascendp7Huawei heeft een nieuw premium toestel, de Ascend P7. Dit is de opvolger van de populaire Ascend P6. De Chinese fabrikant zet wel lager in dan de gevestigde fabrikanten, maar desondanks heeft Huawei een geweldig toestel op de markt gebracht die het ver kan schoppen.

Sneller, krachtiger en mooier

De laatste jaren is Huawei hard aan de weg aan het timmeren om een plaats te bemachtigen tussen de gevestigde smartphone fabrikanten. Dit is vorig jaar met de Ascend P6 goed gelukt, om het succes van dit toestel te evenaren heeft Huawei de Ascend P7 volledig verandert in positieve zin. Het toestel heeft een strak design, het is krachtiger en stukken sneller dan zijn voorganger. De Huawei Ascend P7 is voornamelijk aantrekkelijk omdat het een scherp geprijsd toestel is. De verkoopadviesprijs is door Huawei vastgesteld op 450 euro en dat is aanzienlijk lager dan de smartphones van de al gevestigde fabrikanten.

Ultra dun met zijn 6,5 millimeter dikte

De Ascend P7 is niet de dunste smartphone, die eer behoort toe aan zijn voorganger de Ascend P6. Ondanks dat het toestel niet de dunste is blijft het met zijn 6,5 millimeter dikte een ultra dunne toestel. Huawei heeft het toestel wel iets dikker moeten maken onder andere doordat het toestel 4G ondersteund, dit is niet het geval bij de Ascend P6, welke maar 6 millimeter dik is. Maar de P7 is volgens Huawei zelf wel de dunste 4G smartphone en daar mag het bedrijf enorm trots op zijn.

Het toestel meet in de lengte 140 millimeter, in de breedte 69 millimeter en in de dikte 6,5 millimeter. Het gewicht van de Huawei Ascend P7 is slechts 124 gram en dat is vrij licht voor een toestel met een 5 inch beeldscherm.

hauwei ascend foto gelektDe ultieme selfie smartphone

Een 8 megapixel front camera is niet niks en daardoor claimt Huawei dat de Ascend P7 de ultieme selfie smartphone is. De fabrikant gaat zelfs nog een stapje verder, met de front camera want het toestel kan ‘groufies’ maken. Huawei heeft deze naam zelf bedacht welke wijst op de mogelijkheid om een panoramische groepsfoto te maken met de front camera. Of ‘groufies’ een hit/trend wordt moet de toekomst uitwijzen, maar wij winden het wel leuk bedacht door Huawei.

De achterzijde van het toestel heeft een 13 megapixel camera en daarmee kun je ontzettend scherpe foto’s mee maken. Als je op zoek bent naar de ideale foto smartphone dan is de Huawei Ascend P7 het toestel welke hier volledig aan voldoet.

Eerste impressie is uitstekend

De eerste indrukken over de Ascend P7 zijn uitermate positief. In één oogopslag lijkt het toestel op een langer en slanker iPhone 4s, helemaal door de afgeschuinde aluminium randen en de glazen achterkant. Huawei heeft aan de achterkant uit zeven lagen opgebouwd, hierdoor wordt er diepte gecreëerd te worden. Afhankelijk van hoe je het toestel vast houdt, zie je verschillende texturen onder de laatste laag Gorilla Glass 3.

Aan de voorkant tref je een Full HD scherm met een resolutie van 1080 bij 1920. Dit is een uitstekend scherm en de randen zijn smaller, minder dan 3 mm, zodat er meer van de voorzijde aan het scherm is gewijd. De display is haarscherpe en zelfs onder omstandigheden met veel licht kun je het scherm nog steeds goed zien.

Energie besparende modus voor de batterij

De Ascend P7 is voorzien van een 2500mAh batterij. In eerste instantie lijkt deze capaciteit voldoende om de hele dag door te komen, maar bij extreem intensief gebruik kan de batterij nog aardig snel qua capaciteit verminderen. Huawei heeft wel een optie ingebouwd om precies te zien welke applicaties veel energie verbruiken, waardoor je eenvoudig kunt zien welke applicaties je moet gaan afsluiten om de levensduur van de batterij te verhogen.

Huawei heeft ook een Power Saving Mode feature in de Ascend P7 gebouwd. Er zijn drie Power Saving Mode te selecteren. De eerste in Normal, hierbij verbruikt de batterij normaal de capaciteit. Als tweede kun je kiezen voor de Smart Power Saving Mode, hierbij word je aangeraden applicaties af te sluiten die veel stroom verbruiken en als laatste kun je kiezen voor de Ultra Power Saving Mode. Met deze mode kun je volgens Huawei als je nog 10 procent capaciteit hebt nog 24 uur met de Ascend P7. Alle functies worden uitgeschakeld in deze mode waardoor alleen de basis functies nog werken. Geen stroom? Geen probleem dus!